Sobre Tarlatana

La Història de Tarlatana comença amb en Jaume i l’Ana que arrel de les seves ganes d’aprendre i les seves inquietuds entorn al món de l’artesania  van instal·lar-se a Barcelona. Allà va ser on van estudiar enquadernació a l’antiga Llotja del Carrer Hospital espai idoni per poder aprendre rodejats de bons mestres, bon ambient, llibres i grans artistes on van adquirir les bases de l’ofici d’enquadernadors.

Era l’any 1983 i m’entres estudiaven, feien algunes feines a un petit taller improvisat a casa seva que els i servia per fer fires d’artesania com la de Santa Llúcia. Pocs anys  més tard, 1987, veient que la cosa funcionava i amb ganes de professionalitzar l’ofici van decidir obrir el taller del Carrer Comtessa de Sobradiel. Així doncs posen fil a l’agulla  i continuen submergint-se en el món de les Arts Gràfiques.

Al l’inici fan tot tipus de materials per a vendre a les botigues, amb aquestes com a intermediàries. Els seus dissenys propis tenen molt bona rebuda, i d’aquesta manera comencen a fer-se lloc i nom dins el sector.A més a més també participen en fires d’artesania on van creant xarxa amb d’altres artesans i artesanes  de tot el territori.

Amb el pas del temps i valorant els pros i contres de dedicar-se a vendre a les botigues com a intermediàries, comencen a realitzar cada cop més encàrrecs al taller, realitzant tot tipus d’enquadernacions per a dissenyadors, arquitectes… I també en aquest moment, fan alguns canvis al taller habilitant una part com a botiga on poder vendre els seus productes, i així també crear un taller molt més obert al públic.

Mica en mica i fins a dia d’avui, el taller ha anat evolucionant donant entrada a diferents feines, dissenys i tècniques degut els canvis de temps i necessitats dels clients. Des de llavors i fins ara, Tarlatana és un taller familiar on també hi ha treballat la Núria, la germana del Jaume, i on ara també hi treballa en Pau Mikel, fill de l’Ana i en Jaume.